0

De cele mai multe ori cea mai mare provocare pentru un magazin online este câștigarea încrederii clienților.

Cu siguranță nu există caracteristici universale sau opțiuni de design care să garanteze succesul unui magazin online, însă există numeroase elemenete esențiale de care trebuie ținut cont la crearea unui magazin online.

magazin online

În continuare vom prezenta câteva caracteristici deziderabile pentru realizarea unui magazin online profitabil.

Scopul principal – vânzarea produselor 

Pentru a scoate în evidență scopul principal al magazinul online, este necesar ca butonul „cumpără” să fie cât mai vizibil pentru vizitatorii siteluilui. Butonul „cumpără” este ceea ce face diferența dintre un magazin online sau simpla prezență online a unui brand.

Valorifică avantajele produselor tale

Scopul unui vânzător online este acela de a convinge clinetul că are nevoie de produsele sale. Structurarea produselor sub „oferte speciale” sau „colecție nouă” au deseori impact asupra cumpărătorilor sporind rata de vânzare a produselor.

Câștigă încrederea clienților

Deseori cumpărătorii online sunt mai atenți la produsele cumpărate și la modul în care aleg să își cheltuie banii. Înainte de a lua decizia de a cumpăra un produs vizitatorii doresc sa afle cât mai multe detalii despre produsul dorit, despre procesul de achiziție, modatlitățile de plată, serviciul de livrare și garanțiile oferite, aceștia fiind factori decisivi în câștigarea încrederii clienților tai. Realizează descrieri cât mai detaliate si adaugă poze aferente produselor.

Postează-ți „cartea de vizită” – logo

Un logo remarcabil poate fi considerat cartea de vizită a magazinelor online. Când vine vorba de cumpărături online un logo cunoscut este un simbol liniștitor și un element de încredere pentru clienții magazinului tău online.

Oferă reduceri, transport gratuit și premii de fidelitate

Oamenii sunt atrași, în marea majoritate de reduceri, însă unii sunt interesați de transportul gratuit al produselor, sau de oferirea premiilor de fidelitate. O mulțime de oameni, în perioadele de reduceri, cumpără cu ușurință orice produs care este la preț redus.

Ultimele noutăți

Postează mereu ultimele noutăți, perioada de reduceri, sau evenimentele viitoare care dorești să le aduci în atenția clienților, pe pagina de start a magazinului online, facilitând astfel accesul la informație. În plus, în acest mod clienții fideli vor putea urmări produsele noi, fără a fi necesară navigarea prin stocul complet al magazinului tău online.

Implementează coșul de cumpărături, panou autentificare și casetă căutare

Coșul de cumpărături este o caracteristică esențială pentru toate magazinele online, reprezentată printr-o icoană simbolică. Unele magazine online oferă posibilitatea autentificării pentru clienții deja existenți, unde aceștia pot verifica istoricul comenzilor, sau pot beneficia de oferte speciale sau reduceri la anumite produse. Implementarea în magazinul online a casetei de căutare constituie un avantaj, facilitând accesul la produsele specific căutate.

Afișează metodele de plată acceptate

Magazinele online folosesc frecvent ca principale metode de plată: cardurile de credit, de debit, în numerar – ramburs, PayPal. Unele magazine online nu acceptă carduri de credit internaționale sau pot exista limitări tehnice de la o metodă de plată, motiv pentru care este important a se cunoaște metodele de plată acceptate; acestea sunt reprezentate sub formă de icoane și sunt afișate pe pagina de start a magazinului online.

Link către site-urile de socializare

Se apreciază că site-urile de socializare sunt cele mai bune surse pentru a obține informații și constituie oportunități excelente pentru promovarea produselor magazinelor online. De asemenea, cu ajutorul site-urilor de socializare magazinele online pot aduce în atenția clienților ultimele noutăți.

Utilizează indicatori de credibilitate

Indicatorii de credibilitate sunt reprezentați prin imagini mici sau logo-uri care conferă vizitatorilor o garanție în ceea ce privește securitatea tranzacților efectuate la nivelul magazinului tău online. Prezența acestor indicatori constituie un avantaj, clienții fiind asigurați de protecția datelor cu caracter personal.

Număr de contact vizibil și suport tehnic prin chat

Numărul de telefon trebuie să fie vizibil pe fiecare pagină în parte a magazinului online, cumpărător având astfel posibilitatea contactării directe a vanzătorului. Apreciat de către cumpărători este și suportul tehnic oferit sub formă de chat, unde aceștia pot cere informații privitoare la produse și pot lua legătura cu echipa tehnica pe durată desfășurării programului de lucru a magazinului online.

Pe lângă aceste caracteristici, designul „curat”, adaptat magazinului online, meniurile reprezentative și ușor accesibile , recenziile primite din partea clienților, vor contribui în a crea o mai bună reputație magazinului tău online.
Oamenii, de cele mai multe ori, se decid in scurt timp daca le place sau nu un magazin online, motiv pentru care trebuie captat interesul acestora în primele secunde de la accesarea site-ului, în caz contrar vizitatorii vor găsi un alt magazin online, sau o alta pagină web mai atractivă.